Życie tu zwalnia, oddalając nas od miejskiego zgiełku i przenosząc w sielskie klimaty, gdzie rodzinna atmosfera spotyka się z zamiłowaniem do tradycyjnej polskiej kuchni. Świeże produkty wysokiej jakości, kompozycja dań współgrająca z porami roku, własne wypieki i wyroby oraz wieloletnie doświadczenie i pasja stanowią o wyjątkowym charakterze tego miejsca. 
Zaciszna, zielona część miasta, kwiecisty ogród letni i przytulne wnętrze - tak najkrócej można scharakteryzować restaurację Pod Wiązem. 
Sezonowość przejawia się zarówno w menu, jak i ciekawych wydarzeniach, które ubarwiają spędzanie wolnego czasu. Latem, w zielonym ogrodzie, serwuje się kolorowe koktajle, grilluje w gronie rodzinnym, przyjeżdża rowerem na owocową lemoniadę i zabiera dzieci na naturalne lody. Jesienią pachnie  grzybami, dziczyzną i szlachetną polską gęsią.  

Z kolei zima to czas, gdy pali się w szamotowym piecu kaflowym i serwuje jedyną taką atrakcję na Śląsku - placki z blachy. To również najlepszy czas spiżarni bogatej w nalewki, konfitury i marynaty własnej produkcji. Wiosna, zapętlając cykl roczny, kusi ogrodowymi nowalijkami i ciekawymi wydarzeniami plenerowymi. 

- Nic tak nie zbliża ludzi, jak idealnie skomponowany posiłek. Wiedza czerpana z rodzinnych przepisów, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, jest urozmaicana nowymi pomysłami. A świeże polskie produkty - podstawą dobrej i uczciwej treści kulinarnej - tłumaczy  Iwona Kulik, szefowa kuchni i od wielu lat kreatorka smaku.  

Pod Wiązem słynie z przyjęć o różnym charakterze – od rodzinnych i okolicznościowych (wesela, komunie, chrzciny, urodziny, rocznice, studniówki), po spotkania biznesowe (konferencje, bankiety). Restauracja stawia na indywidualne podejście do gości, by ci czuli się wyjątkowo i miło. Działalność cateringowa, podobnie jak oferta restauracji na miejscu, to spotkania zarówno dla firm, jak i indywidualnych gości. Każde wydarzenie jest wyzwaniem,  zaś obszar działania dotyczy nie tylko Gliwic, ale całego Śląska. 

Najnowszą dziedziną Pod Wiązem jest pracowania cukiernicza. Jej specjalnością są ręcznie ozdabianie torty, bezy, sezonowe mieszanki i słodkie stoły. Do wypieków wykorzystuje się naturalne składniki, bo to one decydują o wyjątkowym smaku. - Wspólnie tworzymy to miejsce, mamy więc zgrany personel, który do wiedzy wypracowanej przez lata wkłada całe serce. Cieszymy się, że mamy możliwość dzielenia się tym, co potrafimy robić najlepiej i ponad wszystko cenimy zadowolenie naszych gości - dodaje  właścicielka Pod Wiązem Ewa Jaroszyńska.


Pod Wiązem
ul. Dolnej Wsi 40
44-100 Gliwice
biuro@podwiazem.pl
www.podwiazem.pl 
restauracja 32 231 45 29
menadżer  601 159 410

PROMOCJA 

Galeria

wstecz

Komentarze (0) Skomentuj