Gliwicki Targ na Zielonym zmienił formułę. Dalej można kupować, tylko w bezpieczniejszej formie.  
W marcu Targ zainaugurował działalność w nowym miejscu – Hali Modeli GZUT, ale na krótko. W związku z epidemią taka forma nie wchodziła w grę. Dlatego inicjatorki postanowiły dopasować się do nowych warunków i tak powstała Paczka na Zielonym. Z początkiem kwietnia uruchomiono platformę internetową, przez którą można składać zamówienia u ulubionych, targowych wystawców TUTAJ. 

Gliwicka Paczka na Zielonym to wirtualny targ produktów, będących efektem pracy rąk ludzkich. Jej ideą jest wpieranie lokalnych producentów żywności i naturalnych kosmetyków wysokiej jakości. W ofercie - zarówno produkty posiadające ekologiczny certyfikat, jak i te wytwarzane tradycyjnymi metodami. Mają wspólny mianownik – naturalny skład i najwyższą jakość.

- Wśród producentów są lokalni rolnicy, prowadzących swoją działalność nie dalej niż 150 km od Gliwic, serowarzy farmerscy, nagradzani na ogólnopolskich festiwalach sera, wytwórcy wędlin, którzy dziedziczą swój fach z pokolenia na pokolenie, małe manufaktury przetworów, wyśmienitych olejów, musztard i soków. Co najważniejsze, wszyscy oni nie są dla nas anonimowi, to zaufani ludzie, z którymi od czterech lat współpracujemy w ramach Targu na Zielonym – mówi Helena Suchodolska współzałożycielka Targu.  

Paczka działa w bardzo prosty sposób: wystarczy na stronie zarejestrować konto i gotowe.  Zamówienia można składać tylko w wybrane dni tygodnia.  Producenci potrzebują czasu, aby przygotować produkty, część z nich będzie robiona specjalnie na zamówienie. Jak odbierać? Odbiór zamówień (a w przyszłości również dostawy) realizowany jest raz w tygodniu.

Galeria

wstecz

Komentarze (0) Skomentuj