Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. To festiwalowe zrzeszenie najlepszych autorskich restauracji. Odbywa się w 100% w duchu #SzanujJedzenie i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności. Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach potrwa do 24 kwietnia pod hasłem #FoodNewsGoodNews! Autorskie trzydaniowe menu i prezent od partnera dostępne są w festiwalowej cenie.
Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, oraz w Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na restaurantweek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut
Cena za menu festiwalowe oraz prezent od sponsora to 69,99 PLN za osobę.
Niektóre popularne godziny rezerwacji objęte są dopłatą PT (prime time). Wprowadzenie tej dodatkowej opłaty pozwala nam na zwiększenie podaży atrakcyjnych miejsc i daje Gościom większe możliwości w wyborze. Dodatkowa opłata wynosi 10 PLN za osobę i ma zastosowanie do wybranych slotów godzinowych.
Do każdej rezerwacji doliczany jest koszt opłaty rezerwacyjnej w wysokości 5,98 PLN za osobę.
Na Śląsku udział w Restaurant Week wezmą:
Miedziana Craft Beer&Chill (Gliwice)
Browar Welders (Sierakowice k. Gliwic)
Parostacja Resto Bar w Hotelu M23 (Katowice)
Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)
Winestone w Mercure 4*(Katowice)
Stadionova Restaurant & Cocktailbar (Tychy)
Gospoda Kwaśnica (Częstochowa)
Ecru Restaurant & Caffe (Częstochowa)
Bluebell w Natura Residence 4*(Siewierz)
Komentarze (0) Skomentuj