Czy wiecie, że... prawie dwa miesiące temu Gliwice wzbogaciły się o nowe pyszne i przytulne miejsce? 

Na Osiedlu Glivia przy ul. Daszyńskiego od 15 grudnia działają Delikatesy "Do Stołu".

Co to za koncept? Poniżej słów kilka.

Do Stołu to pomysł i przestrzeń zaczerpnięte żywcem z dużych Europejskich (i nie tylko) miast. Miejsce gdzie możecie zrobić zakupy, wpaść na kawę i kanapkę lub kieliszek wina. Kupicie tu chleb, masło (genialne, robione z zakwaszanego mleka, którego smak przypomina wiejskie wakacje), włoskie wędliny oraz sery, a także masę różnych pyszności od truflowych ziemniaczanych chipsów, przez brytyjskie sosy, po francuskie magdalenki... orzechy na wagę, wina i mocne alkohole (ale tylko w pięknych butelkach i dobrej jakości), polski nabiał, makarony, przekąski a także porcelaną i szkło. 

Tak naprawdę to mix wszystkiego co dobre i warto tam po prostu zaglądać przy różnych okazjach! 

Czego jeszcze możecie spodziewać się po Do Stołu? 

To lokal właścicieli dwóch restauracji z okolicy Plado oraz Umami, znajdziecie więc tutaj przetwory garmażeryjne i wyroby z restauracji (zupa grzybowa jest obłędna!). 

Słodkości – między innymi czekoladowe ciasteczka i bezy... niemiej to dopiero początek! 

Do Stołu to miejsce, które chce siebie i innych rozwijać, spodziewajcie się więc degustacji (już teraz, raz na jakiś czas możecie spotkać tu Sommeliera, który doradzi zakup odpowiedniego wina), live cooking'ów oraz spotkań ze znawcami dobrych produktów. 

W tym miejscu nie chcemy żyć byle jak, wolimy odpuścić ilość na rzecz jakości i zarażać miłością do jedzenia – jest szczera i piękna a bilans w tej relacji zawsze jest dodatni! 

Zaglądajcie tutaj, na pewno znajdziecie coś, po co będziecie chcieli wracać!

Materiał partnera

Galeria

wstecz

Komentarze (0) Skomentuj