Zdrowe żywienie to dziś gorący temat. Zewsząd informacje by wystrzegać się chemii, szczególnie konserwantów, które sprawiają, że szynka na półce sklepowej tygodniami wygląda jak świeża, a pęki kiełbasy wabią kolorem. A co zrobić by jeść zdrowo , smacznie i do tego nie wydawać fortuny na najdroższe produkty? To proste – samemu zacząć wędzić!

Wędzenie to metoda stara niemal jak nasza cywilizacja, ale przede wszystkim to alternatywa dla szkodliwej i wszechobecnej chemii. To proces, który nadaje potrawie aromat, jakiego próżno szukać gdzie indziej. Okadzone dębowym lub olchowym dymem mięso, ryby lub sery są prawdziwą ucztą dla podniebienia. To właśnie od drewna zależy smak i zapach wędzonej potrawy. Drewno musi być wcześniej odpowiednio przygotowane: wysuszone, oczyszczone z pleśni i grzybów, porcjowane. Oprócz tego mięsa wędzone wcale nie są tłuste ani niezdrowe. Specjaliści od żywienia podają dane, z których wynika, że wędzonki, szczególnie mięsa, są nawet dwukrotnie mniej kaloryczne od ich smażonych odpowiedników. Najważniejsze jest jednak to, że wędzić może każdy!


W sklepie firmowym polskiego producenta, a zarazem importera i dystrybutora  - Grill Pal w Gliwicach przy ulicy Pszczyńskiej 14/2 znajdziemy spory wybór wędzarni ogrodowych drewnianych i metalowych oraz wszystko to, co niezbędne podczas wędzenia. Możemy też liczyć na profesjonalną pomoc i odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Wędzarnie ogrodowe Grill Pal produkowane są ręcznie przez doświadczonych ślusarzy i stolarzy, którzy gwarantują najwyższej jakości produkty. Ich zaletą jest praktyczność, trwałość, dbałość o szczegóły w procesie produkcji, kompaktowość oraz konkurencyjna cena. Wszystkie elementy oraz wykończenia zostały wykonane z wielką precyzją i dbałością o estetykę.


Wędzarnie ogrodowe, oprócz porządnie wykonanego paleniska oraz komory wędzarniczej, posiadają także deflektor, który rozprasza dym i gwarantuje równomierne wędzenie produktów. Dokładny termometr umożliwia odczytanie temperatury, a przepustnica pomaga w regulacji strumienia powietrza. Każda wędzarnia posiada niską wagę oraz wymiary, które umożliwią swobodne przenoszenie urządzenia.


Jedną z takich wędzarni jest urządzenie A95. Posiada ona dwupiętrową komorę wędzarniczą, która pozwala uwędzić za jednym razem więcej produktów. Wykonana została z deski świerka skandynawskiego. Komora wędzarnicza o wysokości 95 cm, posiadająca ozdobione zawiasy oraz haczyki dociskowe zamykające komorę. Elementy te nadają jej niepowtarzalnego charakteru i podkreślają wygląd, co sprawia, że gdziekolwiek stanie będzie ozdobą tego miejsca. Komorę wędzarniczą pokrywa zdejmowany metalowy dach dwuspadowy, wykończony ozdobnymi uchwytami. Rura doprowadzająca dym do komory, składa się z dwóch odcinków, montowanych „na wcisk”. Łatwy montaż i demontaż. Rury montowane są bezpośrednio do podstawy komory wędzarniczej metalowym kolankiem.


Wędzarnię ogrodową A95 można wybrać w wersji standardowej lub z rusztem i regulacja powietrza. Oprócz tego kolor impregnacji komory wędzarniczej oraz jej zdobienia. Wszystko według gustu klienta.


W zestawie kupujący otrzyma również haczyki na wędzonki, żerdzie do wieszania haczyków, termometr, książkę do wędzenia, zrębki wędzarnicze, zestaw śrub i nakrętek.


Po więcej ofert producenta wędzarni ogrodowych można zajrzeć na stronę Grill Pal 



Siedziba Główna – Sklep/Wysyłki

ul. Pszczyńska 14/2, 44-100 Gliwice
(obok sklepu Stihl)

www.grillpal.pl
info@grillpal.pl

Godziny otwarcia:
Pon-Pt: 9:00 – 17:00, sobota: 10:00 – 14:00

Sprzedaż i współpraca

tel.: (+48) 887 475 004

tel.:  32  428 38 08


MATERIAŁY PARTNERA


Galeria

wstecz

Komentarze (0) Skomentuj