Wszyscy kochamy pierogi. Zapach mięsnych farszów, przysmażonej cebulki, smakowitego boczku, jagód i truskawek poczujemy na dziedzińcu Inwałdzkiej Warowni w dniach 27.04 – 5.05. 2019 w długi majowy weekend. - Codziennie zapraszamy na różnorodne pierogowe niespodzianki - zapewnia Andrzej Jordanek, szef kuchni. 


W tych dniach nie zabraknie oczywiście tradycyjnych pierogowych rarytasów:
    • z mięsem okraszonych cebulą z boczkiem
    • z kapustą i grzybami
    • z kaszą gryczaną 
    • na słodko z truskawkami lub jagodami podanymi z bitą śmietaną

Na gości kochających kulinarne podróże znajdą się pierogowe przysmaki z różnych stron świata:
    • norweskie z łososiem i serem ricotta
    • chińskie z farszem i grzybami shitake
    • włoskie z serem feta, bazylią i zieloną pietruszką
    • arabskie z migdałami i cynamonem (czy można nie spróbować ?)
    • ruskie okraszone cebulką

Weekend majowy to nie tylko kulinarna przygoda. W tych dniach zapraszamy rodziny do wspólnej zabawy „Ratujmy skazańca” . Mama, tata, synek, córka przejdą przez rycerski obóz szkoleniowy aby uzyskać magiczne kamienie. Następny etap to zdobywanie zaczarowanych amuletów, bez których nie ma co się pokazywać u srogiego kata. To on podejmie ostateczną decyzję o losach biednego skazańca. Dla wszystkich średniowieczne podziękowanie za pomoc. Cała gra oczywiście na wesoło i każdy bez problemu sobie poradzi z tym zadaniem.

Z okazji Święta Pierogów ogłosiliśmy na Facebooku Nowin Gliwickich konkurs, w którym do wygrania jest pięć podwójnych zaproszeń na to wydarzenie. Obejmują one jednorazowe wejście i skorzystanie z atrakcji w Parku Miniatur „Świat Marzeń” oraz Warowni w Inwałdzie (w dniach 27.04-5.05.2019)

Aby wygrać zaproszenia należy na naszym Facebooku wpisać w komentarzu, pod konkursowym postem, odpowiedź na

pytanie: jakie pierogi lubisz najbardziej? 

  


Informacje na: www.parkminiatur.com

Galeria

wstecz

Komentarze (0) Skomentuj